Kurser jeg har deltaget i

Jeg har valgt at lave en pind der hedder kurser.

Her vil der komme beskrivelse og forhåbentlig billeder (hvis det er muligt) af de kurser jeg deltager i

Tanja Hansson sukkerblomster - Pæon i buket 7 timer


29.9.2012
Specialkøbmanden ( www.specialkoebmanden.dk ) havde fået fat i Tanja Hansson ( http://sugardesign.dinstudio.se/ ) til at undervise i sukker blomster. En utrolig spændende og givende dag...Tanja er super sød og smadder god til at lærer fra sig.

Festkage kursus Mor og barn - 3 timer

14.2.2012
I dag har min datter og jeg været på kursus hos Kræmmerhus i Slagelse (
www.kraemmerhus.com ) Temaet var Festkage kursus for mor og barn. Det var super hyggeligt og der kom en totalt super sej og super cool kage ud af det. Jeg havde lovet at holde mig i baggrunden så det var datteren der fik lov at styre slagets gang, det løfte holdte jeg....det meste af tiden. Kagen endte med at blive en fødselsdagskage til farmand som har fødselsdag senere på ugen.

Kursus i fremstilling af fondant blomster - 3 timer

27.01.2012
Jeg har værtet på kursus i at lærer bla at sætte blomster "på pind". Kurset var hos www.kraemmerhus.com i slagelse og underviseren var Charlotte, du kan læse mere om Charlotte på hendes hjemmeside www.charlottescupcakebakery.blogspot.com/
 Jeg har før lavet mange roser, men har ikke rigtig lært at sætte dem på pind. Mit håb er at jeg med tiden udvikler mig inden for det område også så jeg kan lave mange forskellige (og helst virkelighedstro - der går dog nok lidt endnu) blomster.


Der ligger lidt flere billeder af det jeg fik lavet under pinden "Dekorerede kager - Kagepynt"


2 Calla lillier samt 1 rose

Certifikat prøve i fødevare hygiejne

Ind til videre er min "lille passion" kun på hobby/for sjov plan, men det skal ingen hemmelighed være at jeg har en meget stor drøm om  - på sigt - at kunne skifte karriere så jeg kan komme til at arbejde (på en eller anden facon) med fremstilling/salg af kager og søde sager.

DERFOR....har jeg netop været til certifikat prøve i fødevare hygiejne....så skulle der pludselig dukke en lukretiv mulighed op...ja så er hygiejne beviset ihvertfald på plads

Bryllupskagekursus - 4 timer

31.10.11
Endnu et bryllupskage kursus. Synes jeg trængte til at få opfrisket det med at stable kager. Måske var det ikke det mest velvalgte tidspunkt jeg var afsted på det første kursus - 14 dage før vores søn skulle konfirmeres og jeg selv skulle stå for alt kage/søde sager - og jeg hørte nok alligevel ikke helt lige så meget efter som jeg egentlig havde troet.

Denne gang var kurset hos Kræmmerhus i Slagelse og underviseren var Michelle. Super dygtig underviser og der er nogle super hyggelig lokaler de har fået lavet til at undervise i, helt klart ikke sidste gang jeg tager på kursus hos dem.

Jeg fik genopfrisket teknikkerne, lært draperinger og at bruge Dimond cutter værktøjet og Crimpere. Det giver lige kagen et ekstra pift som der jo gerne skal være på en bryllupskage.

Chokolade kursus - 4 timer

24.10.11
Da det nye AOF katalog kom så jeg til min store glæde at der også var et chokoladekursus man kunne tilmelde sig, det skyndte jeg mig at gøre.

Underviser var Jørgen Gornitzka, en passioneret chokolade elsker. Jørgen er en oplevelse uden lige, super dygtig til at undervise og har samtidig utrolig meget humor og rigtig mange friske bemærkninger der gør det hele ekstra sjovt.
Jeg fik lært det jeg synes jeg mangler rigtig meget, nemlig tempererings teknikken så jeg kan lave pæn chokolade. Det er var en super underholdende og lærerig aften og jeg kan kun anbefale at prøve et af Jørgens kurser.

Cup Cake kursus - 3 timer

12.5.2011
Så kom turen til et cup cake kursus, også hos Special købmanden i Rødover.

Egentlig havde jeg lavet masser af cup cakes/muffins men jeg tænkte at jeg måske kunne få nogle gode fif og triks og det synes jeg også jeg fik med hjem

Bryllupskage kursus - 4 timer

Den 4.5.2011
Denne gang var det hos Specialkøbmanden i Rødover kurset blev holdt.

Temaet for kurset var Bryllupskager.

Der var ikke tid til at fylde kagerne så det var 2 forskellige størrelser kager der blev placeret oven på hinanden. Der var selvfølgelig opsmøring og overtræk med fondant.
Der blev undervist i forskellige måder at pynte på. Det er begrænset hvad man kan nå på 4 timer når man også skal have lidt teori med ind over.

Tiden tager i betragtning synes jeg alligevel jeg fik et par gode fif med hjem

Kagekursus  - 6 timer

12.3.2011
Et kusus i at fylde, opsmører og overtrække en kage med fondant.

Underviser var Susie Funder fra kagebutikken.dk Kurset forgik hos Susie som bor i Nordsjælland

Susie er utrolig dygtig og er super godt til at lære fra sig, man får rigtig mange gode fif samt god baggrundsviden med hjem fra hendes kurser.

Temaet for kurset var fyldning, opsmøring, overtrækning og pyntning af kage

Kagen jeg valgte at arbrjde med var en  Choko-mandel kage lagt sammen i 3 lag. Nederst fersken/passions fromage, i midten hvid chokolade fromage tilsat chokolade stykker, og sidste lag igen fersken/passions fromage. Overtrukket med fondant. Pynten og borderne er lavet i indfarvet fondant.

Rikke westphal 12.08.2012 19:52

Hej Betiina. Tusind tusind tak for de flotte kager du lavede til mine drenges fødselsdag. (angrybirds/Skylanders) De var super flotte og smagte fantastisk.

Betiina 15.08.2012 12:34

Hej Rikke. Det var så lidt, selv om Skylanders figuren var lidt en udfordring, så det var det fornøjelse at få lov at lave, så jeg takker også

rania 03.03.2012 23:40

Ja jeg var ind i den her side og kigget på det kurser men jeg bor lang væk
Har hvor jeg bor er der kun specialekøbemand som holder kurser.

Betiin 03.03.2012 23:59

Specialkøbmanden har jeg også været på kursus hos. Jeg veke om de holder kurser i fyldning af kager, men de har ihvertfald opsmøring og overtræk af kager

Rania 03.03.2012 22:17

Jeg synse at det er godt at du skriver hvilken kurser du var på ...anbfaler du at man går på kurser hvis man vil blev god til at bynt kager ??

betiina 03.03.2012 23:32

gode grundlæggende kurser, og så kan man ellers udbygge med hvad man synes der er behov for. Vær ikke bange for at prøve selv, det har jeg gjort

Betiina 03.03.2012 23:30

Et kursus er aldrig nogen skade til. Jeg kan anbefale http://www.kagebutikken.dk/group.asp?group=308 og http://www.kagebutikken.dk/group.asp?group=35 To rigtig

Shila 10.12.2011 06:44

Du er da super god til det der

Betiina 10.12.2011 07:52

Tusind tak Shila

| Svar

Nyeste kommentarer

25.12 | 17:46

Hej Bente
Der er et link til opskriften længere nede i kommentarerne 😊

25.12 | 16:04

Hej
De ser lækre ud. Kan jeg få opskriften.

Kærlig hilsen
Bente

07.06 | 10:09

Jeps, jeg sender den til din mail, du skal bare være obs på at jeg bruger italiensk smørcreme til sat smeltet chokolade i stedet for almindelig choko smørcreme

07.06 | 08:17

Hej. Kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på de lækre komtesse vafler?
Mvh Marianne