Flødeboller

April 2013. 80 flødboller. Alle med almindligt skum men overtrukket med hhv mørk, lys og hvid chokolade. Pyntet med diverse

12.3.12 Lidt flødeboller til en af faderens sejl -kumpaner

Februar 2012. Flødebolle med nougat overtræk.....der arbejds videre på en mindre klistret udgave. Opdatering. Efter et døgn i køleskabet er nougaten stivnet så meget at den er håndterbar, man skal dog ikke sidde med den forlænge i hånden, så smelter nougaten...men den er absolut bedre

Flødebolle med nougat overtræk. Jeg er efterfølgende blevet gjort opmærksom på at form og farve godt kunne henlede tankerne på noget mindre appetitlig....jeg havde faktisk ikke selv spottet det men kan godt se det nu...så næste gang bruger jeg nok en anden tylle ;-)

Februar 2012. Marcipanbund dyppet i mørk chokolade. På dem yderst til venstre er der er lagt pistaciemasse på midten af bunden inden skummet fyldes på- På dem til højre er der bare almindelig skum uden noget tilsat. Disse overtrækkes med mørk (70%) chokolade

Marcipanbund dyppet i lys chokolade- På de bagerste er der tilsat nøddekrokant, på de forreste er der almindelig skum. Disse overtrækkes med lys chokolade

Et kig ind i den med pistaciemassen. Flødebollen er yderligere pyntet med hakket usaltede pistaciekerner

Mørk chokolade flødboller på marcipan bund. Dem med pistaciemassen er som nævnt på tidligere billede pyntet med hakkede usaltede pistacie kerner. Dem med almindelig skum er ikke pyntet med noget.

Lyschokolade flødeboller på marcipan bund. Dem med hasselnøddekrokant er også pyntet med samme hasselnødde krokant, demn med almindelig skum er ikke pyntet med noget

Flødeboller på karamel bund. Yderst er det skum tilsat frysetørret hindbær, overtrukket med mørk chokolde og pyntet med frysetørret hindbær. Dernæst er det skum tilsat espressopulver, overtrukket med mørk chokolade og pyntet med hakkede choko/mokka bønner.

Flødeboller på karamelbund. Yderst er det skum tilsat lakridspulver, overtrukket med hvid chokolade og pyntet med lakridspulver. Dernæst er det skum tilsat frysetørret jordbær, overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetørret jordbær.

Hele herligheden

Januar 2012. Isabellas fødselsdags ønske, flødeboller overtrukket med hvid og mælke chokolade.

Flødeboller overtrukket med hvid mælkechokolade. Halvdelen er pyntet med forseklligt farvet kokos. Jeg fandt ud af at når man overtrækker med mælkechokolade er det nødvendigt at overtrække flødebollerne 2 gange, gøres det kun 1 gang bliver chokoladen simpelthen for tynd og skummet kan ses igennem chokoladen

Flødeboller overtrukket med hvid chokolade. Halvdelen er pyntet med forskelligt farvet kokos

Flødeboller som tilbehør til desserten til nytårs aften

Flødeboller med forskelligt farvet kokos

Flødeboller med lakridsskum. Jeg har drysset lidt lakridspulver på toppen

Hele herligheden

Et fadfuld af flødeboller der er overtrukket efter jeg har lært at temperere chokoladen rigtigt...hold nu op der er "knæk" i dem....mums

Har denne gang brugt en tylle med rundt hul (808) til at sprøjte flødebolle skummet ud med, dette synes jeg giver en flottere flødebolle end når jeg bruger stjernetylle

Jeg bruger Caramel Bites fra Cafeo til bunden på mine flødeboller. Det er et langt bedre alternativ til de almindelig flødebolle bunde man kan købe rundt omkring som - efter min mening - ikke er specielt spændende. Marcipan som bund er i min verden ikke en mulighed da jeg ikke er specielt glad for marcipan på denne måde.....men det kan selvfølgelig godt laves på marcipan bund hvis dette skulle ønskes

Flødebolle med jordbærskum. Nærmere forklaring ligger under Flødeboller - nytænkning

Flødeboller med lakridsskum. Nærmere forklaring ligger under Flødeboller - nytænkning

Mokka boller. Samme fremgangs måde som almindelig flødeboller, der tilsættes blot lidt instant kaffe til skummet inden det sprøjtes på bunden

Lidt forskellige muligheder

Prikken over i´et

De allerførste flødeboller jeg lavede

Så blev jeg lidt mere modig og begyndte at overtrække med hvid Chokolade også

Og sprang også ud i den farverige krymmel

Flødeboller er næsten altid populære, både hos børn og voksne. Her på siden vil der være billeder af flødeboller. Jeg afprøver hele tiden nye ideer og billederne vil komme efterhånden som inspirationen melder sig

Bonnie 27.06.2013 11:36

Hej.
Hvordan du overtrækker du dine flødeboller med lys og hvid chokolde. Jeg har problemer med det bliver for tykt til at komme over-Kan det fortyndes ?

Betiina 28.06.2013 19:42

netop at den bliver for tyk og ikke til at hælde over flødebollerne

Betiina 28.06.2013 19:41

Fortsætter lige...har oplevet at hvis tempereringen ikke er korreket eller chokoladen er for ringe kvalitet at den så bliver sævr at arbejde med....

Betiina Katrine Mortensen 27.06.2013 15:14

Hejsa.
Når det gælder chokolade til flødeboller, især den lyse og den hvide bruger jeg ALTID de der 200 gr bar fra Odense Marcipan/Chokolade.

| Svar

Nyeste kommentarer

25.12 | 17:46

Hej Bente
Der er et link til opskriften længere nede i kommentarerne 😊

25.12 | 16:04

Hej
De ser lækre ud. Kan jeg få opskriften.

Kærlig hilsen
Bente

07.06 | 10:09

Jeps, jeg sender den til din mail, du skal bare være obs på at jeg bruger italiensk smørcreme til sat smeltet chokolade i stedet for almindelig choko smørcreme

07.06 | 08:17

Hej. Kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på de lækre komtesse vafler?
Mvh Marianne