Kager uden overtræk

September 2013 Double crust applepie. Jeg er helt vild med æbletærte og selvfølgelig skulle denne armerikanse udgave også afprprøves. Æblerne jeg har brugt er fra min egen have.

Stadig lun og med Masceponecreme. Den creme er noget af det bedste jeg nogensinde har smagt, så det bliver bestemt ikke sidste gang jeg bruger den.

September 2013 En "gammel kending" denne gang bare i 2 etager. Chokolade kage lagt sammen med hvid Toblerone mousse, hver lag er yderligere drysset med lidt hakket hvid Toblerone bare for at få lidt knas, smurt op med Swiss hindbær marengs smørcreme, overhældt med chokolade ganache og pyntet med friske hindbær og chokoladekrymmel

April 2013. 2 "klassikere" Manhattan style chesse cake og chokoladekage med 2 lag hvid chokolademousse, smurt op med hindbær marengs smørcreme og overhældt med mørk smeltet chokolade. Pyntet med chokolade krymmep og friske hindbær

August 2012. En klassiker...Othello lagekage. Hjemmegjorte lagkagebunde, markronbund og vanillie-flødecreme. Må nok overveje at bruge noget andet end chokolade på toppen da det bliver rimelig hårdt og besværliggører udskæringen....jeg synes bare det er synd at bruge cacao glasur...måske den sammen slags chokolade som de er oven på den lyserøde kage....det stivner nemlig ikke helt...det må prøves

Mørk chokolade på toppen, masser af flødeskum og selvfølgelig marciapan båndet. Må nok overveje at bruge noget andet end chokolade på toppen da det bliver rimelig hårdt og besværliggører udskæringen....jeg synes bare det er synd at bruge cacao glasur...måske den sammen slags chokolade som de er oven på den lyserøde kage....det stivner nemlig ikke helt...det må prøves

Lidt fra oven

Juni 2012. Endnu en lyserød kage. Chokoladekage med hvid toblerone creme. Swiss marengs hindbær smørcreme overhældt med chokolade ganache

Juni 2012. Igen en opskrift jeg har set på nettet. Det er det oprindelig look af den blå kage der ligger billeder af lige før disse. Chokolade kagen er dog en anden end opskriften, simpelthen fordi jeg synes at den opskrift jeg plejer at bruge bare er bedre.

Opskriften foreskriver også at man "bare" skal fylde lagene i kagen med samme smørcreme som er uden på, dette havde jeg også gjort med den blå kage, men denne gang er det hvid toblerone creme der er mellem lagene. Jeg ved endnu ikke om dette er det endelig resultat, jeg arbejder lidt videre med det endelig indhold. Kagen er smurt op med swiss marengs hindbær smørcreme, overhældt med mørk chokolade ganace og pyntet med 1 hindbær og chokoladekrymmel.

Hele balladen, muffins og kage. Kagen gik til manden og hans kollegaer, muffinsene tog jeg med på job

Juni 2012. Mørk chokolade kage med swiss marengs blåbær smørcreme og chokolade ganache på toppen

April 2012. Endnu en Manhattan cheese cake. Denne gang var det til en kollegas datter der blev 9 år. Hun fik luftet at hun kunne rigtig godt tænke sig sådan en til sin fødselsdag, så jeg aftalte med den unge dames mor at jeg lavede den til hende som en overraskelse

En lille lagkage ;-)

Marts 2012 Endnu en Sydstats kage. Afslutnings kage til sidste dag på Ansvarlig praktik vejleder kursus. Denne gang jeg har pyntet den med både mørk og hvid høvlet chokolade

Set lidt fra oven

Marts 2012. En af mine personlige farvoritter..Sydstatskagen. Kalorier med kalorier på. Kagen skal ikke bages men består af kikse/smør bund. Fyldet er smeltet skumfiduser (ja den er ikke amerikansk for ingenting) mælk, kanel, smeltet chokolade og flødeskum

På toppen er det høvlet chokolade spåner.

3.3.12 Othello Lagkage. Lagkagebund hvor af den nederste er smurt med et lag mørk chokolade ganache, makron bund, fløde/vanillie creme lavet fra bunden. Hvid chokolade på toppen (istedet for mørk eller cacaoglasur - Fødselarens ønsker) Bånd omkring er marcipan og til slut pyntet med flødeskum både på top og i buden.

Pynte er lillae marciapn roser jeg selv har lavet.

Pynten på siderne er lavet af royal icing tilsat lille pasta farve.....det kræver en del mere øvlese kan jeg godt se, er stadig for usikker på hånden.

Mini Othello lagkagkager. Lagkage bunde hvor den nederste er smurt med et lag chokolade ganache, fløde/vanillie creme lavet fra bunden, makron bund. Marcipan rundet om, hvide chokolade på toppen og afslutningsvis pyntet med flødeskum

Nærbillede af royal icing pynten....har vidst behov for at øve mig en del mere....er - til min egen meget store irritation - stadig for usikker på hånden.

26.2.12 Søndagens farvel- farvel Cheese cake. Denne opskrift er simpelthen så god og ekstremt populær så fremover er det OPSKRIFTEN jeg bruger ;-) Jeg har fundet opskriften her http://www.newyorkerbyheart.com/2009/04/manhattan-style-strawberry-cheesecake-jordbaer-ostekage.html Har dog ikke prøvet at lave det med den den jordbær sovs der beskrives i opskriften, men pyntet dem jeg har lavet efter egen fantasi

Februar 2012. Her er så en næsten old school lagkage. Der er chokoalde fromage og daim knas i mellem de to lagkage bunde..så fyldet er nok ikke helt old school lagkage...

Men den var sjov at dekorere....må lige tilføje at der er gået 2 liter fløde til fyld og pynt...fløde med fløde på ;-)

Lidt fra oven

Først forsøg med en Cheese Cake. Opskriften er en Manhattan Cheeske Er egentlig rimelig tilfreds med resultatet og tilbagemeldingen er at den smager godt, så jeg er glad ;-)

I stedet for at komme jorbærgrød/sovs oven som opskriften lyder på har jeg pyntet den med trøfflecreme samt jorbær dybbet i hhv mørk og lys chokolade.

Bunden er med kiks, hakkede mandler og hvid chokolade.

Sidste skud på stammen i denne kategori. Opskriften fandt jeg igår aftes på nettet og den måtte jo prøves. Kagen hedder slet og ret Sydstatskage og er en kaloriebasker af den anden verden

Beskrivelsen af kagen lyder som følger "Denne kage er fed, beskidt og lækker og fuldstændig håbløs hvis du prøver at tabe dig eller bare gerne vil holde vægten. Til gengæld gør den dig lykkelig - imens du spiser det ene stykke. Der er nemlig ikke mange der magter at spise to stykker eller flere....Tag det som en udfordring"

Kagen indeholder en bund af digestivekiks og smeltet smør. Fyldet oven på er mørk chokolade, espresso, mælk, kanel, smeltede skumfiduser (den er ikke amerikansk for ingenting) Hele denne herlighed smeltes og mixes sammen for tilsidst at blive vendt i flødeskum. Ligges oven på bunden og så i køleskabet et par timer. Chokoladepynten har jeg selv lavet frit efter fantasien. Glæder mig til at høre tilbagemeldingen på kagen

Mit aller første forsøg med en Othello lagkage. Kagen består af 3 lagkagebuden, 1 bagt markronbund, creme og flødeskum. Bundene (både lagkage og markron) og cremen har jeg selv lavet fra begyndelsen. Rundt om kagen er der et marcipan bånd. Roser og blade har jeg selv lavet af marcipan. Det er første gang jeg prøver at arbejde med marcipan på den måde

Set lidt fra oven. Billedet er taget uden blitz da der ellers kommer meget genskin fra flødeskummet, derfor det matte udseende. Flødeskummet er sprøjtet på med en Tylle nr 18 fra Wilton

Inden flødeskummet kommer på

Sportskage fra La Glace. Makronbund, med en halvkugle af Nougatine, som er smeltet sukker og hasselnødder der er meget fint hakket og blandet med 8 dl fløde pisket til skum. Til sidst pyntet med 5 dl fløde pisket til skum og til sidste påsat karmeliserede profiterrolls.

Endnu en Gateau Marcel, lidt anderledes pyntet

Gateau Marcel med hindbær coulis. Vi fik denne lækre mousse kage til desseret da vi var på mini-ferie i Tønder. Allerede inden jeg havde spist færdig havde jeg bestemt at jeg bare MÅTTE prøve at genskabe denne kulinariske oplevelse når vi kom hjem igen, og her er så resultatet. MUMS

Gâteau Marcel er en semibagt chokolade mousse. Dejen deles op i 2, hvoraf den ene halvdel skal bages, og det anden skal smøres på toppen af den bagte del. Inden servering sigtes cacaopulver (uden sukker) ud over kagen og der pyntes evt med chokolade spåner efter behag

Chokoladekage lagt sammen med toblerone/mørk chokolade creme og yderligere smurt op med sammen creme. Pyntet med chokoladespåner på siden og sukker stjerner og guldstøv på toppen. En super lækker men også meget kraftig kage

Kraftig chokoladekage lagt sammen med hvid chokolade smørcrem. På toppen er samme smørcreme og til slut pyntet med chokoladespåner

Her er der billeder af kager som ikke er overtrukket med fondant

| Svar

Nyeste kommentarer

25.12 | 17:46

Hej Bente
Der er et link til opskriften længere nede i kommentarerne 😊

25.12 | 16:04

Hej
De ser lækre ud. Kan jeg få opskriften.

Kærlig hilsen
Bente

07.06 | 10:09

Jeps, jeg sender den til din mail, du skal bare være obs på at jeg bruger italiensk smørcreme til sat smeltet chokolade i stedet for almindelig choko smørcreme

07.06 | 08:17

Hej. Kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på de lækre komtesse vafler?
Mvh Marianne