Dåbskager

Oktober 2012. Dåbskage lavet efter ønsket farvetema

Kagen er en chokolade kage lagt sammen med 2 lag blåbær mousse og 1 lag hvd toblerone mousse tilsat hakket hvid toblerone. Er smurt op med marengssmør creme og overtrukket med indfarvet fondant.

Blomster vuggen opstod sådan lidt tilfældigt en da jeg en dag sad med en udstikker til roser og sad egentlig bare og legede lidt, så den er efter eget design...og har siden hen været brugt et par gange

Roserne er lavet i hånden uden brug af udstikker, synes det giver det mest livagtige resultat, bladene er lavet med en udstikker. Border, sutteflaske, rangle og klodser er lavet i sikikone mould.

April 2012. Den nederste del af en 2 etagers kage. 35 cm i Ø. Chokoladekage lagt sammen med 2 lag hindbær fromgae og 1 lag chokolade fromage. Smurt op med Italiens marengssmørcreme.

Øverste del af kagen. 30 cm i Ø.Chokolade kage lagt sammen med 1 lag hindbær fromage og 1 lag chokolade fromage. Smurt op med Italiensk marengs smørcreme.

Det endelige resultat.

Dåbs barnets mor havde 3 ønsker, Baby i rosen, sutten og lyserødt overtræk..resten var op til mig

Dato

Nærbillede af pynten, der kan ses flere billeder under "kagepynt"

Nærbillede af navn og bort

Eftersom det var den først meget store kage jeg har lavet er jeg egentlig ok tilfreds med resultatet.

April 2012. Min første drenge - dåbs kage. Farverne var, af dåbsbarnets mor, givet på forhånd. Hun ønskede blå overtræk, grøn pynt og gult navn.

Kagen er en chokoladekage lagt sammen med 2 lag jordbær fromage og 1 lag hvid toblerone fromage. Kagen er smurt op med italiensk marengssmørcreme og overtrukket med indfarvet fondant. Den italienske marengssmørcreme er lidt mere tidskrævende at lave, men den er tiden værd da den er rigtig lækker at arbejde med.

Som udgangs punkt havde jeg frie hænder til pynten, bare det blev grønt.

Præningen af borden har jeg lavet med mine nye patchwork udstikkere..synes det blev rigtig sødt.

Og selvfølgelig skulle sutten være med

Baby shower cake. Kagen er en blue velvet cake. Bundene er alle smurt med mørk chokolade crem, samt lagt sammen med 2 lag blåbær mouss og 1 lag hvid chokolade fromage tilsat daim knas. Kagen er smurt op med italiensk marengs smørcreme og overtrukket med hvid fondant.

Sutten samt suttekæden er 100% håndlavet i fondant.

Mønstret på siden er lavet med diamond cutter som jeg satte på højkant. Mønstret på siden samt den crimpede kant er lavet inden jeg sprøjtede kagen med spiseligt perlemors spray.

Borden er lavet af knapper - det var lidt en pludseligt indfald, men jeg synes egentlig at resultatet blev super godt.

Weekendens udfoldelser. En dåbskage til en kollegas barnebarn....

Kagen er en chokolade kage lagt sammen med 2 lag hindbærfromage og 1 lag chokoladefromage. Her efter er kagen smurt op med italiensk marengs smørcreme og overtrukket med indfarvet fondant

Alt pynt er lavet i fondant og dermed spiseligt. Sutten og vuggen er håndskåret og samlet efterfølgende. Kunne ikke finde udstikker til en sut, og vuggen gik der lidt sport i at se om jeg kunne lave selv helt fra bunden

Endnu en dåbskage til denne weekend. Her havde dåbsbarnets mor - som det eneste - ønsket små lyserøde roser, og her er så hvad jeg fandt på at lave

Kagen er en chokolade kage lagt sammen med 2 lag jordbær fromage samt 1 lag hvid chokoladefromage tilsat Daim knas. Kage er smurt op med Italiensk marengs smørcreme og hareftger overtrukket med hvid fondant. Kagen er sparyet med spiseligt perlemors spray.

Alt pynt er lavet i fondant og dermed spiseligt. Roserne er håndlavet, det samme gælder også rosen som babyen ligger i.

Begyndelsen på en kage. Nederst 1 chokoladebund, 1 lag hindbær fromage, 1 lagkagebund, 1 lag luxus toblerone creme ala susie funder fra kagebutikken.dk, 1 lagkagebund 1 lag hindbær fromage samt slutteligt 1 chokolade bund.

Så kom der overtræk og pynt på. Alt pynt har jeg selv lavet. Sutten er lavet i hånden. Jeg kunne ikke finde nogen skabeloner nogen steder så der blev indkøbt en rigtig sut som jeg så gik i gang med at skære og modellere efter

Blomster kanten endte med at blive lidt anderledes end jeg oprindelig havde planlagt, men sådan går det nogen gange

Lidt fra oven

Nærbillede af top pynten

Nær billede af top pynt

Lidt af bagsiden

Lidt fra den anden side

Her er der billeder af Dåbs og baby shower kager 

Karin Lassen 10.04.2012 23:04

hvor er dine kager smukke

Betiina 11.04.2012 11:10

Tusind tak skal du have

| Svar

Nyeste kommentarer

25.12 | 17:46

Hej Bente
Der er et link til opskriften længere nede i kommentarerne 😊

25.12 | 16:04

Hej
De ser lækre ud. Kan jeg få opskriften.

Kærlig hilsen
Bente

07.06 | 10:09

Jeps, jeg sender den til din mail, du skal bare være obs på at jeg bruger italiensk smørcreme til sat smeltet chokolade i stedet for almindelig choko smørcreme

07.06 | 08:17

Hej. Kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på de lækre komtesse vafler?
Mvh Marianne