Spanskrør/Churros

Ingredienser 2 - 4 pers.

1 spsk olivenolie
1½ tsk salt
3 dl vand
3 dl mel (180 gr)

3/4 - 1 L olie til stegning (majs olie eller ligende)

Stegeolien hældes i en gryde og varmes op.

Kom olivenolien, salt, mel og vand i en gryde. Varm dejen op under konstandt omrøring, det kan helt klart anbefales at bruge en håndmixer for dejen bliver meget tyk og derfor svær at piske med håndkraft. Når dejen har en meget blød bolledejs konsistens tages den af varmen. Er dejen stadig lidt ujævn (klumpet) piskes yderligere ca ½ -1 minut til dejen virker jævn og glat.

Når dejen er kølet lidt af kommes den i en sprøjtepose e.l med et stjerne tyl. Dejen sprøjtes ned i olien i en spiral. Steg churrosen til den er gylden på begge sider. Den skal vendes midstvejs.

Lad churrosen ligge et øjeblik på et stykke fedtsugende køkkenrulle, vend herefter i sukker og ligges på en tallerken. Alternativt kan man også vente med at drysser sukker ud over til slut eller også vælge at bruge flormelis. Jeg har dog ikke prøvet med flormelisen da jeg tænker at det bliver for klistret.
Smager fantastisk sammen med is eller bare lidt flødeskum

Opskriften har jeg fundet på www.bonisimo.dk

| Svar

Nyeste kommentarer

25.12 | 17:46

Hej Bente
Der er et link til opskriften længere nede i kommentarerne 😊

25.12 | 16:04

Hej
De ser lækre ud. Kan jeg få opskriften.

Kærlig hilsen
Bente

07.06 | 10:09

Jeps, jeg sender den til din mail, du skal bare være obs på at jeg bruger italiensk smørcreme til sat smeltet chokolade i stedet for almindelig choko smørcreme

07.06 | 08:17

Hej. Kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på de lækre komtesse vafler?
Mvh Marianne