Ingredienser 2 - 4 pers.
1 spsk olivenolie
1½ tsk salt
3 dl vand
3 dl mel (180 gr)
3/4 - 1 L olie til stegning (majs olie eller ligende)
Stegeolien hældes i en gryde og varmes op.
Kom olivenolien, salt, mel og vand i en gryde. Varm dejen op under konstandt omrøring, det kan helt klart anbefales at bruge en håndmixer for dejen bliver meget tyk og derfor svær at piske med håndkraft. Når dejen har en meget blød bolledejs konsistens tages den af varmen. Er dejen stadig lidt ujævn (klumpet) piskes yderligere ca ½ -1 minut til dejen virker jævn og glat.
Når dejen er kølet lidt af kommes den i en sprøjtepose e.l med et stjerne tyl. Dejen sprøjtes ned i olien i en spiral. Steg churrosen til den er gylden på begge sider. Den skal vendes midstvejs.
Lad churrosen ligge et øjeblik på et stykke fedtsugende køkkenrulle, vend herefter i sukker og ligges på en tallerken. Alternativt kan man også vente med at drysser sukker ud over til slut eller også vælge at bruge flormelis. Jeg har dog ikke prøvet med flormelisen da jeg tænker at det bliver for klistret.
Smager fantastisk sammen med is eller bare lidt flødeskum
Opskriften har jeg fundet på www.bonisimo.dk