Denne dej er beregnet til at lave isvaffler af, så når den er kommet af pladen stivner den ret hurtigt herefter og bliver sprød.
Jeg bruger den også til at lave flødebolle bunde af da jeg synes marcipan bund bliver for sød og en almindelig vaffelbund beregnet til flødeboller simpelthen er for kedelig.
Opskrift på Vaffeldej ca 20 stk
5 æg
100 g sukker
125 g smeltet smør eller margarine
2 tsk vaniliesukker
150 g mel
2 tsk bagepulver
Pisk æg og sukker til en luftig masse
Tilsæt smeltet fedtstof og vaniliesukker
Bland mel og bagepulver godt sammen, og tilsæt det til blandingen.
Rør dejen sammen med en ske (jeg bruger nu min røremaskine) indtil den er jævn
På det vaffeljern jeg har passer det med ca 1½ spsk dej så fylder den pladen ud. Det er ikke nødvendigt at smøre dejen ud, bare den bliver lagt ca på midten fordeler den sig selv når låget lukkes
God fornøjelse